Catalog

Ενεργά φίλτρα:
Διαθεσιμότητα
Κατάσταση
Κατασκευαστής

Προϊόντα οξυγονοθεραπείας  Υπάρχουν 8 προϊόντα.

Πως εφαρμόζεται η οξυγονοθεραπεία;

1. Μέσω φιάλης η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τους περιστασιακούς χρήστες καθώς λόγω περιορισμένου περιεχομένου δεν συνίσταται για καθημερινή χρήση.
2. Μέσω συμπυκνωτή ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και 24 ώρες το 24ωρο. Καλύπτεται 100% απο τον ΕΟΠΥΥ

Πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται γέμισμα όπως η φιάλη.
Μειονεκτήματα: κάνει θόρυβο και καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα.

===

Επίσης πλέον υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής οξυγονοθεραπείας και εκτός σπιτιού με φορητούς συμπυκνωτές οι οποίοι έχουν αυτονομία έως και 9 ώρες μεταξύ φορτίσεων δίνοντας απόλυτη ελευθερία στον ασθενή. Δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Συχνές Ερωτήσεις

Πως ελέγχω αν βγάζει οξυγόνο ο συμπυκνωτής;

Για να ελέγξετε αν ο συμπυκνωτής έχει ροή:

* Τοποθετείστε την ρινική διάταξη (γυαλάκια) σε ένα ποτήρι νερό και δείτε αν θα βγάλει μπουρμπουλήθρες.
* Βάλτε την ρινική διάταξη στο αυτί σας για να ακούστε τον χαρακτηριστικό ήχο ροής.
* Βουλώστε τις δύο εξόδους από τη ρινική διάταξη και μετά από λίγο αφήστε την μία. Θα πρέπει να ακουστεί χαρακτηριστικός ήχος "ξεφυσήματος".

Μέχρι πόσα μέτρα προέκταση μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ο συμπυκνωτής μπορεί να αποδώσει σωστά με μήκος προέκτασης της ρινικής διάταξης έως και 15 μέτρα. 

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω το νερό στον υγραντήρα;

Το νερό στον υγραντήρα θα πρέπει να αλλάζεται καθημερινά για λόγους υγιεινής και καθαριότητας του θαλάμου του υγραντήρα.

Τι νερό μπορώ να χρησιμοποιώ στον υγραντήρα;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε νερό της βρύσης. Σε περίπτωση συγκέντρωσης αλάτων στα εσωτερικά τοιχώματα καθαρίστε με σαπούνι και νερό.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τα αναλώσιμα; (ρινική - υγραντήρα)

Η ρινική διάταξη καθώς και ο υγραντήρας θα πρέπει να αντικαθίστανται μηνιαίως καθώς η υψηλή υγρασία γίνεται εστία μικροβίων.

Τι κάνω αν χρειάζομαι ροή πάνω από 5 lt/min?

Η πλειοψηφία των συμπυκνωτών οξυγόνου φτάνουν έως 5 lpm ροή. Εάν ο γιατρός σας, σας συστήσει να αυξήστε την ροή του συμπυκνωτή, τότε θα πρέπει να καλέσετε τον πάροχό σας ώστε να σας προμηθεύσει ειδικό συμπυκνωτή υψηλής ροής (έως 10lpm). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμος, υπάρχει δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης δεύτερου συμπυκνωτή οξυγόνου (ιδίου τύπου) μέσω συνδεσμολογίας αστεριού. Σε αυτή την περίπτωση ρυθμίζουμε ακριβώς την ίδια ροή και στις δύο συσκευές. Η ροή εξόδου υπολογίζεται προσθετικά.

Σε περιπτώσεις ροών πάνω από 6lpm συνίσταται η χρήση ρινικών διατάξεων υψηλής ροής (μεγαλύτερης διαμέτρου από την κλασσική).

Ποιά είναι η καθαρότητα του Οξυγόνου που εισπνέω;

Όταν εισπνέουμε μέσω της κλασικής ρινικής διάταξης (γυαλάκια), πέραν της σταθερής ροής από την πηγή οξυγόνου (π.χ 2 λίτρα/λεπτό με 100% καθαρότητα), εισπνέουμε  και αέρα από την ατμόσφαιρα (καθαρότητα 21%). Το τελικό μίγμα αέρα-οξυγόνου που πηγαίνει λοιπόν στους πνεύμονες σε κάθε ανάσα , δεν είναι ποτέ το ίδιο εφόσον όλες οι αναπνοές μας δεν είναι ίδιες (ρηχές, βαθιές, παρατεταμένες κτλ). Στο παρακάτω παράδειγμα έχουμε τον συμπυκνωτή ρυθμισμένο στα 2 lpm και σε μία ανάσα εισπνέουμε με ροή 15 lpm .

2 l/min (100%O2) +13 l/min αέρα (21%Ο2). Η συγκέντρωση του Ο2 που παίρνουμε είναι (1 ×2)+(0,21×13)/15=31% 

Αντίστοιχα αν περναμε εισπνοή με ροή 30 l/min αυτή την φορά η συγκεντρωση του Ο2 θα ήταν (1× 2) + (0,21 × 28)/30=27% 

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει λοιπόν είναι ότι κάθε ανάσα είναι διαφορετική οπότε και η συγκέντρωση το Ο2 απο ανάσα σε ανάσα είναι διαφορετική. Φυσικά οι διαφορές στην συγκέντρωση είναι μικρές και δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της Ο2 θεραπείας

Τι είναι η μάσκα Venturi;

H μάσκα Venturi είναι ενα προ-καλιμπραρισμένο σύστημα μέσα από το οποίο σας αποδίδεται πολύ συγκεκριμένο μίγμα οξυγόνου/αέρα (FiO2%) σε αντίθεση με την κλασσική Ο2 θεραπεία.

Είναι το οξυγόνο είναι εύφλεκτο;

Οχι. Το οξυγόνο δεν είναι εύφλεκτο αλλά επιταχύνει την καύση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνο να συνυπάρχει με καύσιμο υλικό (ρούχα, βαμβάκι, πλαστικό) και φλόγα (κεριά, τσιγάρο, σπίρτα), καθώς αν τα τρία στοιχεία Οξυγόνο, Καύσιμο υλικό και φλόγα συνυπάρχουν μπορούν να κάνουν έναν θανατηφόρο συνδυασμό. 

Πιθανά προβλήματα - Βλάβες

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση βλάβης;

Σε περίπτωση βλάβης του συμπυκνωτή, καλείτε την τηλεφωνική γραμμή 24ωρης εξυπηρέτησης που σας έχει δοθεί κατά την εγκατάσταση της συσκευής καθώς και ασθενοφόρο. Χρησιμοποιείτε την εφεδρική πηγή οξυγόνου (φιάλη) εφόσον είναι διαθέσιμη και επικοινωνήστε με τον θεράπων ιατρό σας.

Τι κάνω αν δεν ανάβει η συσκευή μου;

Ελέγξτε αν είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα και προληπτικα αλλάξτε μια πρίζα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πολύμπριζο, βγάλτε το και συνδέστε απευθείας την συσκευή στην πρίζα του τοίχου. 

Τι κάνω αν ο συμπυκνωτής οξυγόνου δεν έχει καθόλου ροή;

Σε πρώτη φάση δείτε αν η μπίλια του ροομέτρου βρίσκεται στην σωστή ροή. Αν όχι ανεβάστε με το βολάν στην συνταγογραφημένη ροή. Αν παρ' όλα αυτά η μπίλια παραμένει στο μηδέν, αποσυνδέστε τον υγραντήρα απο την θέση του και δείτε τότε αν υπάρξει αλλαγή στην ροή. Αν βγάζοντας τον υγραντήρα η ροή ξεκινήσει (η μπίλια επανέλθει στην σωστή ροή) τότε αντικαταστήστε τον υγραντήρα. Αν η ροή βγάζοντας τον υγραντήρα παραμείνει στο μηδέν, καλέστε το τεχνικό τμήμα.

Γιατί μαζεύει νερό η ρινική μου;

Πολλές φορές η διαφορά θερμοκρασίας που επικρατεί εντός του σωλήνα και εκτός (θερμοκρασία δωματίου), μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση σταγονιδίων στον σωλήνα παροχής, δυσχεραίνοντας την ροή του οξυγόνου. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αφαιρείτε το νερό για κάποιες ώρες ώστε να στραγγίξει τελείως ο σωλήνας. Αν το πρόβλημα επιμένει θα πρέπει να προμηθευτείτε υδατοπαγίδα η οποία και μαζεύει το νερό σε ένα αποθηκευτικό σημείο ώστε να το αδειάζετε.

Product successfully added to the product comparison!